Saturday, January 14, 2017

ថ្នាំបំប៉នជាតិកាល់ស្យូម អាចមានផលប៉ះពាល់សុខភាពធ្ងន់ធ្ងរ


អស់​រយៈពេល​ច្រើន​ឆ្នាំ​មកហើយ មនុស្ស​ស្រី​ច្រើន​តែ​ត្រូវបាន​គេ​ណែនាំ​ឲ្យប្រើ​ថ្នាំ​បំប៉នជាតិ​កាលស្យូម ព្រោះ​វា​មាន​សារៈសំខាន់​ណាស់​ក្នុង​ការជួយ​ឲ្យ​ឆ្អឹង​ពួកគេ​រឹងមាំ និង​សុខភាព​ល្អ ជា​ពិសេស​ក្រោយ​ពេល​រ៉ាំ​ង​រដូវ​តែម្តង​។ ប៉ុន្តែ តាម​ការស្រាវជ្រាវ​ចុងក្រោយ​គេ​បង្អោះ បានបញ្ជាក់​ថា ថ្នាំ​បំប៉ន​ជាតិ​កាលស្យូម​ប្រហែលជា​មិន​ប្រាកដថា ទៅ​ចិញ្ចឹម​ឆ្អឹង ឬ​ប៉ះប៉ូវ​ឆ្អឹង​ដែល​កំពុងតែ​ពុក​នោះទេ តែ​វា​អាច​នឹង​កក​ជា​កំបោរ​រឹង​នៅ​ជាលិកា​ទន់ៗ​ក្នុង​រាងកាយ ជាពិសេស​សរសៃឈាម​អាក់ទែ​តែម្តង ដែល​ជាហេតុ​នាំ​ឲ្យ​ប្រឈម​កាន់តែ​ខ្ពស់​នឹង ជំងឺ​ក្រិន​រឹង​សរសៃឈាម និង​ជំងឺ​បេះដូង​តែម្តង​។ 

​ក្រៅពីនេះ បើ​យោង​ទៅតាម​អ្នកជំនាញ​ខាង​របប​អាហារ​វិញ ការ​ញ៉ាំ​ថ្នាំ​បំប៉ន​ជាតិ​កាលស្យូម​អាច​ប្រឈម​ខ្ពស់​នឹង​ជំងឺ​គ្រួស​ក្នុង​តម្រងនោម​បាន​។ ដូច្នេះ​អ្វី​ដែល​អ្នក​អាចធ្វើ​បាន​នៅពេលនេះ ដើម្បី​ទទួលបាន​ជាតិ​កាលស្យូម​ច្រើន យក​ល្អ​គួរតែ​ស្វែងរក​វាពី​អាហារ​ណា​ដែល​មិនមែន​ធ្វើ​ចេញពី​ទឹកដោះគោ ដូចជា ផ្លែ​អាល​ម៉ុន បន្លែ​ពណ៌​បៃតង ត្រី​សា​ឌី​ន ត្រី​សាល​ម៉ុង សណ្តែកសៀង និង​ប្រូ​ខូលី​ជាដើម​៕

0 មតិយោបល:

Post a Comment

ចំនួនអ្នកទស្សនា

រយះពេលចេញផ្សាយ